Stockholmsmässan, som i folkmun oftast kallas Älvsjömässan, är det största mäss- och kongresscentrumet i Norden. Det har sammanlagt 114 000 kvadratmeter utställningsyta, och runt 70 stycken av de branschledande mässorna hålls här. Dessutom arrangeras flera av de största medicinska kongresserna i världen i just Stockholmsmässan. Det är med andra ord en av de viktigaste platserna för event i Stockholm och Norden.

Stockholmsmässans historia sträcker sig tillbaka ända till 1942. Det var två bröder som startade den, då med namnet S:t Eriks-mässan, efter att de varit ute på kontinenten och sett de olika mässanläggningar som fanns där. Börje och Folke Claeson tyckte uppenbarligen att Stockholm behövde en liknande anläggning, och tog saken i egna händer. Vid den första mässan hyrde man den Kungliga tennishallen vid Storängsbotten, och där blev mässan kvar ända tills 1971. Innan dess, år 1964, tog Stockholms stad och Stockholms Handelskammare över ägandet av mässan, och bara två år senare började man diskutera mässans expansion. Eftersom det inte fanns möjlighet till detta på den nuvarande platsen, togs beslutet att bygga helt nya mässhallar i Älvsjö. Dessa invigdes år 1971. Som exempel på de många mässor som har arrangerats på Stockholmsmässan kan nämnas Allt för sjön, Formex, Nordiska Trädgårdar, Antikmässan, Stockholm Furniture & Light Fair, Gymnasiemässan och Sthlm Food & Wine.

De många kongresser och mässor som hålls på Stockholmsmässan gör att det är en av de viktigaste platserna för företag i Stockholm när det gäller marknadsföring. Mässor är ju ett utmärkt sätt att träffa kunder som är intresserade av just det man har att sälja. För att locka fram kunderna är det alltid bra att ha olika profilprodukter att ge bort som giveaways – nyckelringar, pennor och andra småsaker med företagets namn på. Dessa kan du enkelt beställa hos Foretagspresent.nu. Genom att alltid ha sådana produkter i lager är företaget alltid redo att representeras på mässor, oavsett om de hålls i Älvsjö eller någon annanstans i landet.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay