Det finns idag få områden som inte har en egen mässa tillägnad dem. Choklad, vin, motorsport – det bjuds ständigt på roliga events och mässor under året som tillfredsställer de flesta behov och intressen. En av mässorna som kan vara riktigt rolig att besöka, är Hud- och Kosmetikmässan i Kista. Den går av stapeln 5-6 september 2019 och innefattar alltifrån smink och hudvård till en liten del väldoftande parfymer och annat smått som kan pryda badrumsskåpen. Med tanke på att skönhetsbranschen går spikrakt uppåt och nya behandlingar ständigt utvecklas, är Hud- och Kosmetikmässan ett säkert kort för den som vill hålla sig uppdaterad. Här ställer ledande hudterapeuter och skönhetssalonger ut sina produkter och demonstrerar olika behandlingsalternativ. Har du tur kan du till och med bli försökskanin.

Mässans bakgrund

Den allra första kosmetikmässan ägde rum år 1996 och anordnades i mycket liten skala av SHR, Hudterapeuters riksorganisation; den har sedan växt till sig i mycket snabb takt. Numera är det över 90 utställare som tar plats i lokalerna i Kista varje år. Hud- och Kosmetikmässan räknas som den enda fackmässa som skönhetsindustrin i Sverige har.

Ekologiska produkter på stark frammarsch

Eftersom miljötänk är en självklarhet i dagens samhälle och antalet överkänsliga och allergiska personer ökar, så är det inte konstigt att fler och fler hudvårdsmärken satsar på ekologiska produkter. Några som redan etablerat sig på marknaden är Estelle & Thilde men numera kan du även hitta namn som Grevinnans Rum eller Kårby Organics. På mässan är det dock inte bara dyra hudprodukter för ansikte och kropp som har letat sig in – man finner mängder av organiska tvålar, deodoranter och hårvård som är helt fria från farliga ämnen. Den gemensamma nämnaren är dessutom att förpackningarna har framställts med stor omsorg och att produkterna själva är lika vackra att titta på som de är behagliga att använda, man nästan känner att man vill provsmaka dem. Tanken bakom är således att skapa ekologisk lyx som man som kund kan vältrar sig i, lika mycket som när man tidigare har använt dyra, traditionella kosmetikmärken. Miljötänket präntas in i våra sinnen på ett trevligt sätt, vilket gör att fler och fler väljer bort de gamla varumärkena.

Föreläsningar om nya upptäckter

På Hud- och Kosmetikmässan ställer ett stor antal företag ut sina produkter i sina montrar. Du kan prova, röra vid eller få en demonstration. Som extra underhållning hålls också ett stort antal föreläsningar om nya ämnen såsom sojavax och mineralsmink och vad de kan tänkas åstadkomma för din hy. Det går också att delta i olika tävlingar eller följa med på workshops där du kan bli snäppet klokare. Allt för att upplysa dig om den nya skönhetsindustrin och vad som väntar dig i framtiden.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay