Om du är hästintresserad finns det flera intressanta event att gå på. De största eventen i Sverige är de årliga Stockholm Horse Show, Göteborg Horse Show samt Falsterbo Horse Show. Men det finns också mindre event, som klubbtävlingar över hela landet. Stockholm Horse Show är speciell då den är i början av jultiden och innehåller både tävling, spex och uppvisningar, och för många är det ett årligt event att besöka.

Stockholm Horse Show

Stockholm Horse Show hålls varje år kring första advent. Det är ett internationellt hästevent med både kända hopp- och dressyrryttare, men också fyrspann, islandshästar, ponnygalopp, shower och en stor hästmässa. I början höll eventet till i Globen, men är nu flyttat till Friends Arena. Det är en populär show, och med ett stort hästintresse i Sverige bör du vara ute i god tid för att boka de biljetter som du önskar.

Om du inte bor i Stockholm måste du söka boende. Stockholm har mycket att erbjuda och om ni är några vänner som åker kan ni göra en hel helg av det. Om du är intresserad av att flytta till Stockholm, så finns det Brokr mäklare Södermalm som hjälper dig att hitta din drömbostad. Det finns många fördelar med att bo i Stockholm – intressanta event som Stockholm Horse Show är ett av dem!

Hästmässan

Under helgen kan du också besöka hästmässan som finns i anslutning till Friends Arena. Där hittar du allt för både häst och ryttare; också sådant som du inte ens visste om att det fanns eller att du behövde! På hästmässan finns det både montrar där du kan handla, men också utställare som visar upp nyheter. Det är en fin stämning på både mässan och under showen, och trots det stora antalet besökare är det mycket barnvänligt.

Majoriteten av besökarna är hästintresserade, men även för den oinvigde är hästshowen en rolig upplevelse. Allt är planerat in i minsta detalj, och de kända ryttarna bjuder på sig. Det brukar också ingå spektakulära shower som ryttare som rider flera hästar samtidigt eller har flera hästar lösa i manegen. Vissa nummer, som ponnygalopp, är återkommande, medan andra nummer bara kommer för just det året. Ett av de mer publikfriande inslagen är tävlingen i fyrspann. Fyrspann innebär att kusken kör fyra hästar på en uppgjord bana med olika slags hinder. Det är bland de återkommande favoritnumren som hästeventet erbjuder.

Tävlingarna är på internationell nivå och ger möjlighet att få se de stora internationella stjärnorna tävla. Publiken i Sverige är känd för att både vara schysst och kunnig, vilket medfört att ryttare från andra länder gärna deltar. Det brukar vara god stämning under de olika numren, med både musik och klappande och jublande publik. Ryttare från andra länder får nästan lika mycket applåder som de svenska. Sverige är ju också en skicklig ridnation, vilket gör det extra spännande som svensk, då våra ryttare lika väl kan vinna!

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay