För att anordna ett lyckat event krävs det god planering. Oavsett omfattning är målet att gästerna ska trivas. Event kan utformas på många olika sätt och ha olika syften, men gemensamt för de flesta är dock att det serveras mat och dryck. Utan något att äta och dricka kommer det inte att bli ett lyckat event. Därför är det värt att lägga lite extra omtanke på val av mat och dryck. Ett gott vin kommer göra att eventet känns välorganiserat och trevligt. Här kan du lära dig mer om hur du väljer det bästa vinet till eventet.

Servera både rött & vitt

Tumregeln är att servera vin som passar maten, men på ett event kan det istället vara bra att servera vin som faller de flesta i smaken. På event serveras det ofta snittar och plockmat och det kan vara lite klurigt att hitta ett vin som passar alla de olika smårätterna. Satsa istället på säkra kort som många gillar. Det är alltid bra att servera ett rött och ett vitt eftersom de flesta föredrar den ena eller den andra sorten. Hos vinoteket.se hittar du ett mycket välsorterat utbud av populära viner. Här hittar du omtyckta röda och vita viner som passar utmärkt på eventet, bland annat Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Sauvignon Blanc och Chardonnay. Dessa är några av världens mest populära druvor och de flesta gästerna kommer att gilla dessa viner.

Bubbel är aldrig fel

Om du vill ha en festlig stämning på eventet kan du med fördel servera ett mousserande vin. Servera gärna champagne om du vill att eventet ska kännas lyxigt. Om budgeten inte tillåter detta franska bubbel så finns det många prisvärda alternativ hos Vinoteket.se. Där hittar du ett stort utbud av Prosecco, Cava och Crémant. Sjävklart hittar du även olika sorters champagne hos dem.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay