Har du en väninna som är gravid och snart ska föda? I så fall kan du haka på trenden och anordna en babyshower för henne. Denna typen av event var förut mest vanligt i USA men nu blir det allt fler som gör det i Sverige. Det är ett sätt att fira mamman och graviditeten och även förberedda inför bebisens ankomst. Det är vanligt att mamman får en massa bebisrelaterade presenter som kommer väl till pass när bebisen är här. Att anordna en babyshower är normalt väldigt roligt och fyllt av förväntningar.

Vad ska gästerna ha på sig?

När det kommer till klädsel så brukar det vara rätt fritt vad gästerna ska ha på sig på en babyshower. De flesta väljer att ha någon vacker klänning eller kjol. Det beror också på om babyshowern ska hållas inomhus eller utomhus och när på årstiden. Om du letar efter passande klänningar är NA-KD ett perfekt alternativ. I deras webbshop hittar du 100-tals klänningar som gör succé på en babyshower. Välj gärna en mjuk och romantisk modell eftersom stämningen på en babyshower brukar vara ganska avslappnad. Hos NA-KD finns många knälånga modeller med volanger och spets vilket de flesta passar i.

Vilken typ av mat ska serveras?

Du behöver inte servera mat på en babyshower om du inte känner för det. Det är vanligare att endast servera några härliga bakelser eller cupcakes tillsammans med något gott att dricka. Om du vill ha mat är det bäst med någon form av enkel plockmat som kan ätas för hand. Normalt blir det lite mingel och mycket rörelse på en babyshower och då är det bra att kunna äta någonting ståendes. Om du har cupcakes eller en tårta brukar dessa vara rosa eller blå beroende på vilket kön bebisen har. Det kan också stå “Its a girl” eller något liknande på dem. Du kan antingen beställa dessa från ett bageri eller hitta en massa inspiration på nätet.

Fixa en blöjtårta

Det brukar även vara standard att fixa en blöjtårta till den blivande mamman. Detta är dock inget man kan äta utan en tårta som är gjord av ihoprullade blöjor. Förutom blöjor brukar den även innehålla lite krämer, bodys, servetter och annat smått och gått som bebisen behöver. Många väljer att göra blöjtårtan på egen hand men det finns även färdiga att köpa. Även här brukar man lägga i rosa eller blå band beroende på könet. Det är så klart inget måste eftersom en del föräldrar väljer att inte ta reda på könet i förväg. Det är i vilket fall som helst en uppskattad present.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay