Så anordnar du en flyttfest

Att anordna en fest i samband med din flytt är ett bra sätt att ta farväl av ditt gamla boende och inviga ditt nya boende. Det finns många anledningar till varför du ska ordna en flyttfest. Om du har tagit hjälp av dina vänner och familj med att flytta kan festen vara som ett tack till dem. Men om du vill lägga ditt fulla fokus på att anordna festen kan du anlita flytthjälp som hjälper dig med din flytt. Med det sagt är det dags att vi går igenom hur du kan anordna en lyckad flyttfest.

Maten

På en flyttfest är det väldigt vanligt att man bjuder på pizza. Det är nästan ett måste. Men om du inte riktigt känner för att bjuda på just pizza finns det många andra bra maträtter du kan bjuda dina gäster på. Till exempel tacos, grillad mat, korv med bröd, sallad eller något annat gott du tycker om.

Snacksen

Det är alltid trevligt och uppskattat om det finns snacks på festen. Köp gärna in olika sorters chips, popcorn, frukt och bär så att alla kan hitta något sorts snacks de tycker om. Du kan också välja att bjuda på olika sorters bakverk eller glass om du vill det.

Drickan

Fest är synonymt med dricka. Det kan vara trevligt att bjuda på en välkomstdrink när dina gäster anländer. Men sedan är det vanligt att man låter gästerna ta med sin egen dryck ifall de vill dricka alkohol. Men om du har budgeten kan du köpa in olika sorters alkoholhaltiga drycker, till exempel vin, öl och cider. Det är också bra om det finns läsk och andra alkoholfria alternativ för de som inte vill eller inte gillar att dricka alkohol.

Musiken

En annan viktig del för att du ska få en lyckad flyttfest är att spela bra musik. Musik är något som alltid kan bidra till en bättre stämning. I bästa fall kan det leda till både allsång och att ditt vardagsrum förvandlas till ett dansgolv. Välj en bra blandning på musiken som ska spelas med både musik du själv gillar och musik som många andra också kan uppskatta.

Aktiviteter

Du kan också välja att ha någon form av aktivitet på din flyttfest. Det kan till exempel vara kul om ni spelar något roligt sällskapsspel, sjunger karaoke eller att du håller i ett quiz. Ett quiz är en frågesport och du själv kan välja ämnet. Du kan till exempel fråga dina gäster om det nya området du bor i eller så kan du hålla i ett klassiskt musikquiz.

mts_authority