Han är tillbaka, och som vi har längtat efter att få höra Eminems unika låtar i ny anda. Marshall Bruce Mathers III, mer känd som Eminem, slog igenom på 90-talet med rap-låtar som “Slim Shady” och “My name is”. Hans karriär inom musiken hade börjat långt innan dess men det var först då som han verkligen slog igenom internationellt. Med albumet Slim Shady LP slog han två rekord, bland annat snabbast säljande hiphop-albumet som innan hölls av självaste Snoop Dog, och sen tog han även hem rekordet med snabbast säljande solo-albumet och petade ner Britney Spears från tronen.

Många år av kändisskap satte sina spår
Som många vet är det inte alltid en dans på rosor för våra kära kändisar. Eminem hade många problem privat som påverkade hans karriär och gjorde att han var tvungen att ta ett steg tillbaka. Trots att han inte var frontfiguren för något speciellt band eller ens spelade in egna låtar såg han till att medverka som låtskrivare och producent med flera kända hits. Efter ett tag kände han att det var dags att börja producera och framföra sina egna låtar. Det tog ett tag innan allting föll på plats, men när Eminem väl gör något så ser han till att göra det bra. Riktigt bra får man faktiskt lov att säga. Man brukar säga att efter regn kommer solsken, eller att man måste misslyckas några gånger för att kunna lyckas. Eminem hade det tufft efter att han hade “lyckats” och konsumerade stora mängder droger. Vid ett tillfälle var han tvungen att läggas in eftersom de inre organen höll på att kollapsa som följd av ett väldigt osunt förhållningssätt till droger och alkohol. 2000 dömdes stjärnan för vapeninnehav vilket följdes av flera skandaler. Nu menar Eminem att han har tagit sig ur skiten och att han är redo för revansch. Han är drogfri och har lämnat de vilda festerna bakom sig. Just därför kommer nog den kommande spelningen i Sverige i sommar bli något helt magiskt.

Första spelningen i Sverige sedan 2001
Eminem har turnerat världen över och framfört sina låtar inför miljontals människor. Sista spelningen han hade i Sverige var dock för nästan 20 år sedan, 2001. Sommaren 2018 kommer världsstjärnan tillbaka och det är redan dags att säkra sina biljetter till spelningen som kommer bli en av de mest omtalade i musik-Sverige. Det nya albumet som Eminem kommer turnera med heter Revival som betyder att man återupplivas eller uppstår på nytt. Många andra kändisar har medverkat på den här skivan, till exempel Ed Sheeran, Pink, Alicia Keyes och Beyonce. Konserten kommer hållas i Stockholm den 2 juli och biljetterna släpptes den 2 februari. Albumet finns att lyssna på Spotify redan för den som inte hört några låtar ännu.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay