De senate åren har det rapporterats om slagsmål och våldtäkter från event runt om i Sverige, och i hela världen faktiskt. Det är ett problem som är svårt att rätta till eftersom det kan vara stora publiksiffror och svårt att kontrollera allt som händer. Något som visat sig vara trenderna för event 2018 är bland annat säkerhet och ökad polisstyrka i samband med dessa event. I följande artikel kan ni läsa kort om vilka fler trender som kommer forma event hädanefter.

Tydligare budskap i samband med event
Något som brukar kallas events kärna är att de har ett budskap som de vill förmedla. Det är något som kanske inte alltid har varit helt klart för varken arrangörer eller besökare för några år sedan men som nu är ett hett ämne i planering och genomförande.

Virtuella upplevelser kommer rankas högt
Med dagens teknik i samhället är det inte så förvånande att virtuella event kommer att bli populära 2018. Det finns de som kombinerar verklighet med virtuella effekter, men sen finns det även event som är helt virtuella. Dessa är något som experterna menar att vi bara kommer få se mer och mer av i framtiden.

Mer lokalt än globalt
Att upptäcka det lokala och autentiska är något som också kommer bli mer viktigt för de som besöker event i framtiden. Lokala matmarknader och liknande event är populära bland de som tröttnat på de typiska turiststråken. Det finns minst en matmarknad i varje stad men problemet kan vara att hitta dem. Det gäller att fråga runt bland lokalbefolkningen och läsa i lokala medier, som till exempel tidningar och i vissa fall även på nätet. Smakresor är något som blir alltmer populärt.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay