Sommaren i Sverige är det absolut bästa som finns. Ett glas rosé på stan en sen eftermiddag eller friluftsliv i naturen. Oberoende av vad du vill ha i sommar så finns det vissa saker som är ett måste för den som älskar fest och musik, nämligen festivaler. I följande artikel kan du läsa om de tre coolaste sommarfestivalerna i Sverige 2018.

Way Out West
På västkusten finner vi vackra Göteborg med spårvagnar, Håkan Hellström och Liseberg. Varje augusti kommer kända band från hela världen till Göteborg för att spela i Slottsskogen för tusentals människor. Bland träden blir det svalt och skönt i sensommar-värmen och i år kommer du kunna se band som Kendrick Lamar, Patti Smith, Iggy Pop och Arcade Fire.

Summerburst
På Östermalms IP i Stockholm kommer i juni månad Sveriges bästa festival hållas för dem som gillar house-musik. Det finns en Summerburst variant i Göteborg också, men det är i Stockholm magin händer. I år kommer band som Deorro, Martin Garrix och Axwell/Ingrosso.

Malmöfestivalen
I Skåne anordnas en av Sveriges absolut mest charmiga stadsfestivaler varje sommar, nämligen Malmöfestivalen. Den här festivalen har något för alla, stora som små, musik eller kultur, lugnt eller fartfyllt. Det finns ett spelschema där vanligtvis flera kända artister är med. Sen finns det matmarknad, tivoli och annat kul som man kan strosa runt bland. Det är en lång festival om man jämför med andra event, vilket innebär att man kan ta det lugnt och att man inte behöver stressa sig igenom allt.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay