Många ikoner och legender har intagit scenen i Slottskogen, Göteborg sedan en av Sveriges bästa stadsfestivaler startade. Arrangörerna bakom den här festivalen är ingen mindre än Luger.

Line-up och spelschema för 2018
Många av årets artister är redan bokade till sommarens festival på västkusten. Kendrick Lamar, Patti Smith, Arctic Monkeys, Arcade Fire och Lykke Li är de största namnen hittills. Men som många vet har den här festivalen alltid överraskat på slutet så det finns nog ett och annat ess kvar i rockärmen. Dessvärre får den som vill veta spelschemat vänta lite till, men det brukar komma ut i god tid så att man kan avgöra om en 3-dagarsbiljett eller en endags-biljett räcker. För den som är ny inom festivaler så måste det nämnas att en dag oftast inte räcker. För att få ut så mycket som möjligt av det här eventet som händer bara en gång varje år måste man nästan vara där alla dagar. Och kläm in så mycket som möjligt när du väl är där.

Inte bara en festival
Under helgen då Way Out West anordnas finns det många saker som sker i synk med denna. Det finns gatukonst, matmarknader, marknader och mycket mer för den som är intresserad av lite annat än bara musik. Något som arrangörerna sett till är även att festivalen ska vara så miljövänliga som möjligt, en aspekt som är väldigt uppskattat av de medvetna besökarna. Sedan 2014 har Luger jobbat tillsammans med naturskyddsföreningen för att göra festivalen så klimatvänlig som möjligt. Alla som säljer mat på festivalen får numera bara sälja vegetarisk mat och det finns ett bra system för återvinning.

Stay Out West
Fyndigt såklart av arrangörerna att kalla klubbspelningarna som tar plats i olika lokaler över hela staden för Stay Out West. När spelningarna i Slottsskogen är klara drar somliga gäster hem för att vila sig inför morgondagen, medan andra söker sig till klubbar och barer för att kolla på de mer intima spelningarna eller kända dj:s. Man kan välja mellan olika platser men se till att vara på plats i god tid. Är det en känd artist som spelar så kan det vara långa köer och alla är inte garanterade platser bara för att man har biljett.

Jobba på en av Sveriges bästa festivaler
Ett smart sätt att skaffa sig en gratis biljett och samtidigt en chans för att träffa nya vänner är att jobba som funktionär på en festival. Man kan då antingen få stå och kolla biljetter och armband i entrén, vara publikvakt, städa efteråt eller vara med och rodda i baren. Det är ett bra sätt för de som kanske känner att biljetten är lite för dyr. Den kostar nämligen en hel del och priset har ökat varje år.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay