Summerburst, här börjar sommaren. Så lyder i alla fall deras slogan. Den här stadsfestivalen är inriktad på house och samlar några av världens hetaste dj:s på samma plats under två dagar. Det är en fest med många visuella effekter som ljus och fyrverkerier, för att inte tala om den avancerade ljudanläggningen som tar över en vecka att sätta upp.

Summerburst 2018
I år kommer några riktigt stora namn att inta scenen i Stockholm och Göteborg. Just det, du hörde rätt! Det finns två festivaler varje sommar som heter Summerburst, en i Stockholm och en i Göteborg. Banden är samma men självklart kan det skilja sig en del från spelning till spelning. Och allt har med atmosfären att göra som banden skapar tillsammans med publiken. 2018 är band som Martin Garrix, Axwell, Ingrosso och många andra redan bokade. Den här festen är sommarens största för den som gillar den här sortens musik. Och all musik är ju bättre live, så missa inte att se dina favorit dj:s på ett och samma ställe i år.

Var köper man sina biljetter?
Biljetterna för att kunna gå på Summerburst säljs endast via Ticketmaster. Detta beror på att de tidigare åren haft problem med förfalskningar av biljetter och det här är helt och hållet en säkerhetsåtgärd. Biljetterna är dock inte personliga utan man kan överlåta dem till någon annan. Det går däremot inte att dela upp en tvådagarsbiljett på två personer, om man skulle vilja gå en dag var till exempel. Var försiktig om du köper biljetter second hand eftersom då kan inte Ticketmaster ge någon återbetalning om du skulle råkat köpa en falsk biljett. Var ute i god tid istället och köp direkt från Ticketmaster.

Vett och etikett
När man ska gå på musikfestivaler så finns det vissa saker att ha i åtanke. Att ta med hunden kanske är självklart för alla att det är en dålig idé, men det finns andra som är mer svåra att avgöra. Till exempel är det inte tillåtet att ta med sig kameran även om man gärna skulle vilja föreviga dessa stunder. Man får helt enkelt hålla sig till kameran i mobilen. Andra saker som man inte får ta med sig in på grund av säkerhetsskäl är paraplyer, flaskor, stolar och flaggor. Tyvärr måste även den älskade selfie-pinnen stanna hemma. Man får heller inte ta med sig barn in på området även om man köpt biljett till dem. Det är nämligen strikt 18-årsgräns på hela festivalen.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay