I södra Sverige ligger Sveriges tredje största stad som nu växer så att det knakar. Nyligen blev Malmö del av Greater Copenhagen som är ett initiativ att göra förbindelsen mellan Sverige och Danmark, eller Köpenhamn och Malmö, mer lättillgänglig. Varje sensommar anordnas i Malmö en av Sveriges största stadsfestivaler, nämligen Malmöfestivalen.

Musik som ger gåshud och lycka
Varje år sätter Malmöfestivalen upp olika scener runtom i staden och bokar in några av de hetaste artisterna från hela världen. Det är en trevlig tillställning som är helt gratis och man kan välja om man vill gå på stora spelningar eller lite mindre och mer intima gig.

Mat som får smaklökarna att dansa
I samband med Malmöfestivalen kommer matentusiester från alla världens hörn för att sälja sina rätter. Det är en trevlig upplevelse att gå mellan stånden på matmarknaden och prova olika distinkta smaker eller lite mer vanliga som varmkorv eller hamburgare. Det finns helt enkelt något för alla.

Kultur för alla smaker
I samband med festivalen ställer konstnärer och fotografer ut vilket är en bra möjlighet för den som tycker att det är för dyrt att gå på museum och liknande. Som tidigare nämnts är hela Malmöfestivalen gratis. Förutom maten såklart och andra saker som man kanske vill köpa med sig hem.

Aktiviteter för de minsta
För barnen och ungdomarna finns det ett tivoli med några karuseller och spelstånd. Det är precis lagom för att minstingarna ska kunna springa och leka av sig allt bus några timmar, och sedan somna fint i vagnen så att föräldrarna kan fortsätta med sina lite mer sofistikerade äventyr.

Hög säkerhet är a och o
Eftersom Malmö är i blåsväder i media har Malmöstad, som är medarrangör, sett till att det finns många poliser och vakter på plats på festivalen. Det är stort pådrag för att se till att inte någon skadas i publiken eller att ungdomar berusar sig på gatan.

Miljömedveten festival
På Malmöfestivalen använder alla matstånd en viss typ av substitut för platstallrikar och bestick. Företaget som skapar dessa heter Biotrem och kommer från Polen. De gör sina tallrikar och bestick av återvinningsbara material vilket gör att man i princip skulle kunna kasta allt i naturen efter användning. Det här är något som blir mer och mer vanligt på festivaler i Sverige.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay