I Göteborg varje vår hålls ett av världens mest kända halvmaraton, nämligen Göteborgsvarvet. Folk från hela världen kommer då till den här staden för att springa 21.5 kilometer i stadsmiljö. Det finns band som spelar utmed loppet och många åskådare kommer dit för att heja på de som springer. Det är inte bara folk som springer som drar sig till det här loppet. Många gillar känslan av att staden fylls och det blir som en enda stor stadsfestival.

Världens största halvmaraton
Göteborgsvarvet är faktiskt världens största halvmaraton sett till antalet deltagare. Det finns såklart de som är vana och som springer proffesionellt som brukar ta hem segern varje år, men det är också väldigt många som bara vardags motionerar som ställer upp. Man blir indelad i olika grupper som startar olika beroende på om man springer snabbt eller lite mer långsamt. Det finns läkare på plats under hela loppet eftersom det är många varje år som svimmar när de tar ut sig för hårt. Självklart ska man vara försiktig, men ibland är det svårt att undgå vätskebrist som de åren till exempel när det varit extremt varmt och inte blåst alls.

Author isabella
Published
Categories Musik
youplay